הקמת חברה- איך עושים את זה?

החלטתם להקים עסק ומתלבטים בשאלה האם להתנהל כעצמאי, כשותפות או כחברה בע"מ. 

איך נכון לי לנהל העסק? כעוסק מורשה עצמאי? כחברה? כשותפות?  

לכל אחת מן האפשרויות יש היבטים חשבונאיים, ומשפטיים, שיתרונות וחסרונות בצידם. כך למשל מחזור העסקאות של העסק יכול להשפיע על הכדאיות של כל אחת מן האפשרויות, ישנם היבטי מס אותם צריך לקחת בחשבון, האם יש לכם שותפים לעסק? האם רוצים הפרדה באחריות המשפטית למשל בין הישות המשפטית של החברה לבין זו של המייסדים עצמם? ועוד מגוון שיקולים אותם יש לקחת בחשבון לפני קבלת ההחלטה לאחר התיעצות עם אנשי מקצוע, רו"ח, ועו"ד המתמחים בתחום. 

לאחר שקיבלתם החלטה להקים חברה - איך עושים זאת?  

ככל שאתם מספר יזמים שהחלטתם להתאגד כחברה, חשוב להסדיר מערכת היחסים ביניכם בהסכם, המכונה הסכם מייסדים. בהסכם זה מוגדרות בין היתר החובות והזכויות שלכם כבעלי מניות, כמנהלים, אופן חלוקת המניות, סוגי המניות, אופן חלוקת הרווחים, איך ומה קורה במקרה בו למשל מחליטים לגייס משקיע, או לפרק את החברה, מה קורה בו חלילה מתגלע סכסוך בין בעלי המניות ועוד סוגיות עליהן יש לחשוב מראש ומבעוד מועד. בנוסף יש לנסח תקנון לחברה, שהוא תמצית ההוראות המשפטיות הנוגעות להקמת החברה וניהולה התואמות האת המוסכם בהסכם המייסדים. 

איך ואיפה רושמים את החברה? 

רישום החברה נעשה ביחידת רשם החברות במשרד המשפטים. עורך הדין שסייע לכם בניסוח הסכם המייסדים והתקנון, יכול להגיש עבורכם את החברה לרישום, באמצעות מערכת מקוונת של משרד המשפטים ישירות ממשרדו. על מנת לעשות כן ראשית עליכם לבחור שם לחברה ולהקפיד ולהציע מראש מספר חלופות לשם, למקרה שהוא כבר תפוס או שיש שם הדומה לו. בנוסף עורך הדין יחתים אתכם על מספר מסמכים הדרושים לצורך הרישום ובהם: בקשה לרישום חברה, תקנון החברה והצהרות דירקטורים ובעלי מניות. תנאי לרישום החברה הינו תשלום אגרת רישום חברה, בהתאם לתעריף הקבוע בתקנות הרישום והמשתנה מעת לעת. 

תוך כמה זמן החברה רשומה? 

בתוך מספר ימים לאחר משלוח מסמכי הרישום, וככל שאלה אושרו ולא נדרשו תיקונים, תונפק תעודת רישום חברה ובה מספר החברה (ח.פ). 

ומה עכשיו? 

לאחר שקיבלתם תעודת רישום חברה ובה מספר הח.פ. תוכלו לפנות לבנק לצורך פתיחת חשבון, וכן לדווח לרשויות המס, ביטוח לאומי וכו' את פרטי החברה לצורך תחילת התנהלותה העסקית. 


בהצלחה ופרנסה טובה.